אתמול הגעתי לפגישה בפארק המדע ברחובות

רק כדי לגלות שבית הקפה בו אני נוהג לשבת מעת לעת- בשיפוצים.

נכנסתי לבית קפה סמוך.

הכל היה פיקס.

חוץ מפרט אחד "קטן".

במקום מוכרים לא מעט "פריטים":

עוגות ועוגיות, נשיקות מרנג, גרנולה, מאפים מתוקים, מלוחים ומה לא.

הכל ארוז ונראה מיליון דולר.

אלא ש…

העמדה המושקעת ממוקמת בסוף בית הקפה

כדי להגיע אליה יש לעבור דרך שולחן שחוסם כשלושים אחוז מהדרך

וקופה רושמת שחוסמת עוד כשלושים אחוז.

איזה אדם ירצה לעבור "בלגאן" שכזה רק כדי להגיע לנשיקת מרנג?

תוך כדי הפגישה, והיות ואשתי תמיד אומרת

שאין סיכוי להוציא ממני את איש השיווק והמכירות,

אני חושב לעצמי כמה שזה לא אופטימלי הסיפור הזה.

למקום מגיעים לקוחות, לא מעט מהם.

אלו שקונים בפועל הם מי שמכירים את המאפים מקרוב (כמות קטנה מאד מהלקוחות)

או "מוכווני מטרה" בצורה מאד חזקה:

יש יומלדת והם רוצים רוצים להביא לחבר'ה בעבודה,

הם מארחים  בערב ושכחו מנושא הקינוח לקפה,

וכולי.

כבעל עסק, להיווכח שקהל הלקוחות שלך

מוותר על קניות מזדמנות, אימפולסיביות (לא מתוכננות)

זה לא משהו טוב.

בסוף הפגישה, ניגשתי אל הבעלים,

דבר שאני ממעט לעשות בשל העובדה שחלקם מעניקים הרגשה ש:

  • אין לך מושג בתחום
  • אין חשק לשמוע אותך
  • הנה בא עוד מישהו לבלבל את השכל
  • מנסים בטח למכור לי משהו
  • וכולי

לא התאפקתי ואמרתי להם שאפשר להגדיל מכירות באחוזים ניכרים ובקלות.

ראשית- לפנות את המעבר,

העוגות אמנם עושות חשק אבל צליחת הכינרת בדרך אליהן- קצת פחות.

דבר שני- בסוף כל ארוחה, להוציא אל הפועל נוהל:

המלצר יניח על השולחן דוגמה לאריזה כלשהי של מאפה,

לצד זה הוא יציב דף למינציה שמפרט את כל המאפים שאפשר לקחת הביתה

תיאור מדליק של כל מוצר ומוצר, מחיר

ואפילו משפט "לאיזה סוג מצב רוח זה מתאים".

שאלתי קצת את הבעלים על אודות המאפים.

הם הסבירו שיש לרשת מאפייה מושקעת, הכל טרי וכולי- אמריקה

(רק בלי דרכי הגישה, או יותר נכון כמו התור לבדיקת הדרכונים בכניסה…)

לא אכנס כרגע למספר בעלי העסקים שפושטים רגל מדי שנה

כי מטרת הטקסט היא לא להפחיד, להלחיץ או לגרום לאי-נוחות.

אבל לראות מצב שבו, בשינוי כ"כ קטן,

אפשר להשיג הרבה יותר מאותו קהל יעד-

מבלי הצורך להגביר את כמות ה-"טראפיק" במקום לשם כך

זה לא משהו לקהל בו ראש.

תחשבו על כל מה שאתם מוכרים ותראו:

איך אפשר להנגיש אותו בצורה קצת יותר ידידותית ללקוחות?

מה אפשר להשאיר להם מול העיניים?

איך ניתן למכור במספר סוגים חושים במקום רק באחד?

עכשיו כל מה שנותר לכם הוא רק ליישם ולהצליח!